VerktygsbÀlte bÀst-i-test

 

Milwaukee 48228110

 • Fack för skruvar, spikar, hammarhĂ„llare och handverktyg
 • UtmĂ€rkt varumĂ€rke med hög kvalitet
 • Tillverkad i ballistisk nylon
 • Vadderat bĂ€lte för perfekt komfort
 • MetallfĂ€ste för hĂ€ngsle
 • Metallkrok för mĂ„ttband
 

Snickers 9780 XTR

 • Slitstarka fickor av lĂ€der
 • Specifik verktygsficka för snickare
 • Vadderade hĂ€ngslen
 • Flexibelt infĂ€stningssystem
 • Perfekt för bĂ„de snickare och elektriker
 • HammarhĂ„llare, knivfĂ€ste och pennfack
 

Milwaukee 48228120

 • 24 st. fack
 • Ergonomisk design
 • Med mobilfack
 • Högre komfort tack vare selen
 • Dubbla nitade sömmar
 • MetallfĂ€ste för hĂ€ngsle

Hitta pÄ sidan

VerktygsbÀlte

Vill du att dina verktyg, spikar och skruvar ska vara lÀttillgÀngliga ska du köpa ett verktygsbÀlte. Oavsett om du Àr elektriker, mÄlare, snickare eller florist, sÄ blir allt smidigare med ett bÀlte. Annars behöver du i tid och otid springa och hÀmta spikar och verktyg, istÀllet för att ha allting runt midjan. LÄt oss sÀga att du stÄr och spikar upp en tavla och plötsligt mÀrker att du saknar en skruv, dÄ kan du med ena handen rÀcka efter ett fack i verktygsbÀltet och snabbt fiska upp det du behöver. Dock finns det mÀngder av olika modeller av skiftande kvalitet pÄ marknaden. DÀrför har vi sammanstÀllt en lista över de bÀsta verktygsbÀlten i nylon, lÀder och för barn. DÀrtill har vi skrivit en köpguide som lÀr dig vad du behöver tÀnka pÄ innan ditt köp. Börja dÀrför med att lÀsa pÄ nedan för att senare ta ett sÄ genomtÀnkt beslut som möjligt.

ProduktPrisklass
1. Milwaukee 48228110BĂ€sta modellen
2. Snickers 9780 XTRBĂ€sta budgetvarianten
3. Milwaukee 48228120BĂ€sta premiumvarianten

SÄ vÀljer du verktygsbÀlte

NÀr du ska vÀlja rÀtt verktygsbÀlte finns det nÄgra saker du ska veta. För det första mÄste du vÀlja rÀtt material baserat pÄ din anvÀndning. För det andra ska du fundera pÄ hur mÄnga fack du behöver, och om dessa ska gÄ att flytta runt. För det tredje ska du rÀkna in varumÀrket som en viktig faktor dÄ kvaliteten i hög grad bestÀms av detta. Utöver nÀmnda faktorer har vi nedan samlat det viktigaste du ska tÀnka pÄ för att göra ett sÄ bra val som möjligt.

Material

En viktig faktor nÀr du ska vÀlja verktygsbÀlte Àr materialet. Orsaken Àr att bÀltena tar mycket stryk genom Ären dÄ de ska kunna utstÄ att fastna i nÄgon maskin, eller dras i grus om du behöver utföra arbeten under t.ex. en veranda. Av den anledningen Àr de flesta bÀlten tillverkade i Àkta lÀder. Men det finns ocksÄ varianter i nylon. DÀrför har vi nedan skrivit om skillnaderna dessa emellan.

 • LĂ€der
  För det första Àr lÀder ett otroligt slittÄligt material. Detta innebÀr att det Àr perfekt för just bÀlten dÄ de tenderar att slitas över tid. Men nÀr du ska köpa ett verktygsbÀlte i lÀder Àr det viktigt att det Àr inbrutet, d.v.s. att styvheten Àr borta och du enkelt kan dra det runt midjan. Annars rekommenderar vi att du frÄgar ÄterförsÀljaren om de kan göra detta innan ditt köp.
 • Nylon
  Till skillnad frĂ„n lĂ€der sĂ„ Ă€r ett verktygsbĂ€lte i nylon betydligt mjukare, d.v.s. inte lika stramt och styvt. DĂ€rtill kostar det mindre dĂ„ det inte Ă€r lika slittĂ„ligt. Men mĂ„nga konsumenter Ă€r av uppfattningen att nylon inte Ă€r lika snygg som lĂ€der – hĂ€r vill vi höja ett varningens finger: du ska inte vĂ€lja verktygsbĂ€lte utifrĂ„n designen, utan fokusera pĂ„ kvaliteten och fickorna. Slutligen Ă€r detta valet för mĂ„nga Ă€ldre mĂ€nniskor med ryggproblem, just med tanke pĂ„ dess lĂ€tta vikt.
 • Mesh
  Utöver lÀder och nylon finns det Àven verktygsbÀlten tillverkade i meshtyg. Detta Àr ett nÀtstickat stumt tyg som saknar elasticitet och sÄledes Àr förtrÀffligt för hantverkare av olika slag. Vidare andas materialet vÀldigt bra och Àr mjukt och bekvÀmt att bÀra.

Obs: En tydlig indikation över ett verktygsbĂ€lte har god kvalitet eller ej, Ă€r om det Ă€r sytt med nitade sömmar – sĂ„ hĂ„ll utkik efter detta.

VarumÀrke

MÄnga konsumenter vÀljer att bortse frÄn varumÀrket och istÀllet fokusera pÄ priset. Trots att detta Àr ett rimligt tillvÀgagÄngssÀtt rekommenderar vi att lÀgga större vikt vid tillverkaren. Anledningen till detta Àr att du vet vad du fÄr. Med andra ord har de mest vÀlrenommerade varumÀrkena tillverkat verktygsbÀlten i decennier och sÄledes gÄr de att lita pÄ. PÄ sÄ vis behöver du nödvÀndigtvis inte lÀra dig sÄ mycket om olika bÀltens egenskaper, sÄ lÀnge du vÀljer ett frÄn nÄgot av följande tillverkare.

 • Snikki
 • Snickers
 • Husqvarna
 • Makita
 • Bosch
 • Stanley
 • Fristads

Snikki har tveklöst det bĂ€sta verktygsbĂ€ltet – inget snack om saken. MĂ„nga talar om snickersbĂ€ltet men det har gĂ„tt sönder för alla mina kollegor, och samtliga har nu gĂ„tt över till Snikki.

Vikt

NÀr du har fyllt ditt verktygsbÀlte med skruvdragare, hammare, spikar och skruv kommer du snabbt mÀrka att det vÀger mer Àn du trodde. Mot den bakgrunden Àr det viktigt att du vÀljer ett bÀlte som utan verktyg vÀger sÄ lite som möjligt. Annars kommer du snabbt börja ta bort tyngre verktyg för att göra bÀltet lÀttare. SÄ glöm inte bort att titta efter vikten i produktbeskrivningen.

Pris

Med tanke pĂ„ att ett verktygsbĂ€lte bara kostar mellan 300 – 2000 kronor ska du vĂ€lja med omsorg. IstĂ€llet för att vĂ€lja det billigaste alternativet som riskerar gĂ„ sönder den första mĂ„naden, ska du hellre spendera nĂ„gra extra hundralappar sĂ„ det hĂ„ller i flera Ă„r. Annars riskerar du att köpa en modell vars nitar Ă€r vassa för att de inte blivit nedslipade ordentligt. Dock ska du sĂ„klart inte köpa mer Ă€n vad du behöver. DĂ€rför ska du börja med att fundera över vilka verktyg just du vill fĂ„ plats med, och vĂ€lja ett bĂ€lte baserat pĂ„ detta.

HĂ„llare, fack & fickor

Den viktigaste faktorn nÀr du ska köpa ett verktygsbÀlte Àr de olika facken, fickorna och hÄllarna som du ska ha dina verktyg i. Beroende pÄ vad du jobbar med kommer du ha olika behov. DÀrför ska du noggrant tÀnka över vilket som Àr viktigast för dig att kunna förvara i bÀltet. Exempelvis behöver du spikar, skruvar och skruvdragare om du Àr snickare; men om du Àr elektriker sÄ har du andra behov. SÄledes Àr det högst individuellt vilka fack du behöver. Till exempel tycker mÄnga det Àr viktigt med en hÄllare för mobilen, medan det Àr fullstÀndigt frÀmmande för nÄgon annan. Vidare finns det bÀlten med fack som gÄr att flytta runt, d.v.s. föredrar du att hammaren sitter till höger om dig kan du helt enkelt flytta facket.

 • Kolla sĂ„ du kan skjuta runt facken över bĂ€ltet för att pĂ„ sĂ„ sĂ€tt skrĂ€ddarsy bĂ€ltet.
 • Se till att det finns en hĂ„llare för mobil om det Ă€r viktigt för dig.
 • Försöka hitta en modell med bĂ„de smĂ„ och stora fack.
 • En ficka för en markeringspenna Ă€r ett mĂ„ste.

VerktygsbÀlte för barn

Vi kommer alla ihĂ„g vilken mĂ€ktig kĂ€nsla det var att som barn pröva sin pappas verktygsbĂ€lte. Först och frĂ€mst fick man en kĂ€nsla av coolhet. DĂ€refter infann sig en ansvarskĂ€nsla – man kĂ€nde sig nĂ€stan vuxen. NĂ€r de initiala kĂ€nslorna lagt sig kĂ€nde jag ett praktiskt behov av att börja arbeta med nĂ„got konkret. SĂ„ jag började mecka med cykeln trots att det inte fanns nĂ„got verktyg i bĂ€ltet som lĂ€mpade sig för slangar, fĂ€lgar och bromsar. Men faktum kvarstĂ„r: fĂ„ saker gör ett sĂ„ stort intryck pĂ„ ett barn som ett verktygsbĂ€lte. DĂ€rför har vi nedan listat alla verktygsbĂ€lten för barn som vi anser hĂ„ller högst kvalitet.

Fördelar med verktygsbÀlte

Det rÀcker att titta pÄ ett verktygsbÀlte en gÄng sÄ förstÄr man hur praktiskt det Àr. Men vad finns det egentligen för fördelar?

 • LĂ€ttĂ„tkomligt – pĂ„ grund av att du har de viktigaste verktygen samlade runt midjan kommer du Ă„t dem pĂ„ en sekund. DĂ€rmed sparar du eoner av tid pĂ„ lĂ„ng sikt.
 • Tappa inte bort nĂ„nting – genom att ha allting samlat pĂ„ ett stĂ€lle riskerar du inte att av misstag lĂ€gga bort nĂ„t dyrt verktyg. AlltsĂ„ bidrar det med en trygghet

Slutsats

Avslutningsvis hoppas vi att du nu lĂ€rt dig betydligt mer om verktygsbĂ€lte, och att vi hjĂ€lpt dig guida dig i resan. DĂ€remot vill vi slutligen pĂ„peka att det Ă€ven finns sĂ„ kallade verktygspĂ„sar, d.v.s. en liten pĂ„se som du fĂ€ster runt din livrem – nĂ„got som anvĂ€nds av mĂ„nga som utför arbeten pĂ„ stegar och tak dĂ€r det blir för otympligt att ta med sig ett verktygspaket eller verktygsvagn. Till exempel föredras verktygspĂ„sar av rörmokare pĂ„ grund av att ett bĂ€lte upptar för mycket plats. Sist men inte minst vill vi poĂ€ngtera att vĂ€lja ett verktygsbĂ€lte utifrĂ„n dina individuella behov, och inte utifrĂ„n vad andra tycker Ă€r bĂ€st. Har du frĂ„gor eller funderingar fĂ„r du gĂ€rna kontakta oss sĂ„ svarar vi sĂ„ fort som möjligt.