Verktygsvagn bÀst-i-test

 

Stanley STMT81417-1

 • SvĂ€ngbara hjul
 • 6 st lĂ„dor varav en djup för stora verktyg (90 kg)
 • 6 st behĂ„llare för smĂ„delar
 • Lastkapacitet: 544 kg
 • LĂ„sbara sĂ€kerhetslĂ„dor
 • Endast en lĂ„da öppnas Ă„t gĂ„ngen
 

Bahco 1475KXL6BLACK

 • Vikt: 115 kg
 • MĂ„tt: 960 x 501 x 1016 mm
 • Extremt bra kvalitet frĂ„n Bahco
 • Utrustad med Lock & Go-lĂ„ssystem (hindrar lĂ„dorna frĂ„n att öppnas vid transport)
 • 6 st rymliga lĂ„dor
 • Handtag som kan fĂ€stas pĂ„ bĂ„da sidorna
 

Teng Tools TCMM1001N

 • Med verktygssats pĂ„ 1001 delar 16 lĂ„dor
 • Volym: 1209 l
 • Djup: 1200 mm
 • MĂ„tt: 900×1120 mm
 • Vikt: 200 kg
 • Toppmatta för montörvagn
 • FĂ€stjĂ€rn för fixering av mellanlĂ„dan
 • VĂ€ldigt dyr

Hitta pÄ sidan

Verktygsvagn

En verktygsvagn hjÀlper dig att hÄlla dina verktyg lÀttillgÀngliga och organiserade. Den fungerar precis som en vanlig hylla med olika lÄdor och fack. SÄledes blir det lÀtt att transportera alla dina verktyg genom att helt enkelt rulla vagnen till önskad plats. Oavsett om du Àr hemmasnickare, mekaniker, byggarbetare, rörmokare eller elektriker har du stor hjÀlp av att förvara dina verktyg pÄ ett tryggt och sÀkert sÀtt. MÄnga vÀljer att förvara sina verktyg i dess originalförpackningar, vilket innebÀr att de inte sÀllan Àr utspridda och sÄledes svÄra att hitta. Genom att anvÀnda en verktygsvagn med verktyg har du allt pÄ samma plats sÄ du fÄr snabb Ätkomst till vad du behöver anvÀnda.

Men det finns mÀngder av olika modeller som skiljer sig i antal fack, storlek, kvalitet och design. DÀrför Àr det svÄrt att veta vilken modell man ska vÀlja. Av den anledningen har vi sammanstÀllt en bÀst-i-test lista över de bÀsta verktygsvagnarna pÄ marknaden. DÀrtill har vi skrivit en köpguide innehÄllandes allt du behöver veta innan ditt köp. Börja dÀrför med att lÀsa pÄ nedan för att dÀrefter göra ett sÄ genomtÀnkt beslut som möjligt.

ProduktPrisklass
1. Stanley STMT81417-1BĂ€sta modellen
2. Bahco 1475KXL6BLACKBĂ€sta budgetvarianten
3. Teng Tools TCMM1001NBĂ€sta premiumvarianten

SÄ vÀljer du verktygsvagn

Innan du ska köpa en verktygsvagn finns det nÄgra faktorer du ska hÄlla utkik efter. För det första mÄste du betÀnka hur mÄnga förvaringsutrymmen du behöver för att tÀcka dina verktyg, och om lÄdorna Àr kullagrade eller ej. För det andra skiljer sig vagnarna Ät i storlek. För det tredje Àr vissa modeller försedda med USB-portar och eluttag vilket möjliggör inkoppling av t.ex. en excenterslip eller elhyvel. Utöver nÀmnda faktorer ska du bedöma en verktygsvagn utifrÄn följande kriterier.

 1. LĂ„smekanismer
  LÀmnar du din verktygsvagn med verktyg obevakad i garaget under natten, finns det risk för tjuvar att stjÀla dina exklusiva dyrgripar. DÀrtill mÄste lÄdorna vara stÀngda medan du transporterar vagnen i en servicebil. DÀrför Àr det viktigt att vÀlja en modell som har en lÄsmekanism som t.ex. centrallÄs med nyckel. PÄ sÄ sÀtt sÀkerstÀller du att det blir nÀstintill omöjligt för tjuven att komma Ät vagnens innehÄll. Dessutom mÄste du dubbelkolla att du fÄr en nyckel till varje lÄda, annars mÄste du förvara dina dyraste verktyg i det lÄsbara facket.
 2. Eluttag och USB-portar
  De senaste verktygsvagnarna pÄ marknaden Àr i regel försedda med bÄde eluttag och USB-portar. DÀrmed kan du ladda din telefon och anvÀnda bordcirkelsÄgen samtidigt. Dock mÄste du tÀnka pÄ hur mÄnga uttag du de facto behöver för dina verktyg, för ju fler uttag du vill ha desto mer pengar behöver du betala. SÄlunda ska du grunna över vilka verktyg du oftast anvÀnder och vÀlja antal uttag baserat pÄ detta.
 3. Hjul
  I och med att du ofta rullar vagnen till en ny plats Àr det viktigt att du har svÀngbara hjul, annars kan du inte förflytta den lika smidigt. Dessutom ska hjulen vara lÄsbara sÄ vagnen inte rullar ivÀg nÀr den stÄr i en lutning.
 4. Tillbehör
  En verktygsvagn Àr faktiskt bara början för mÄnga entusiaster. Inte sÀllan kompletterar man med olika tillbehör till sin rullvagn. Exempelvis kan du köpa till en extra lÄdinsats med filar, hammare och mÀtverktyg. PÄ sÄ sÀtt kan du enkelt utöka rullvagnen med flera verktyg placerade pÄ mjuka skumgummiinlÀgg. Vidare kan du köpa till extra lÄdlÄs till vagnen för extra sÀkerhet.
 5. ArbetsbÀnk
  Vill du anvĂ€nda din verktygsvagn som en köksö kan du vĂ€lja en modell med arbetsbĂ€nk. Genom att vĂ€lja en vagn i pulverlackerad stĂ„lplĂ„t med en ovandel som bestĂ„r av en arbetsbĂ€nk i trĂ€, kan du arbeta pĂ„ sjĂ€lva vagnen med snabb Ă„tkomst till verktygen under – precis som i köket! PĂ„ sĂ„ vis kan flera hĂ€nga runt arbetsstationen vilket alltid Ă€r trevligt. Dessutom gĂ„r det ofta att förvara spikar och skruvar i smĂ„ fack pĂ„ arbetsbĂ€nken.
 6. Material
  En av de viktigaste faktorerna Àr materialet som en verktygsvagn Àr gjord utav. Eftersom det ofta far runt damm och fukt nÀr du arbetar med olika projekt, Àr det extremt viktigt att vÀlja en verktygsvagn som Àr tillverkad av stÄl med en belÀggning avsedd för att undvika rost. Annars kommer lÄdan efter ett par Är ha flera rosthÄl vilket i slutÀndan kommer skada verktygen. DÀrför mÄste den antingen vara fuktbestÀndig eller vattentÀt. Om du ÀndÄ vÀljer en modell som inte tÄl damm och fukt ska du se till att hÄlla den borta frÄn regn eller nÀrliggande vattenspridare.
 7. Storlek
  Har du ett garage dÀr du Àmnar placera verktygsvagnen Àr det viktigt att du pÄ förhand mÀter upp utrymmet. Orsaken Àr att du inte vill rÄka köpa en för stor eller för liten vagn. Dessutom ska du sÀkerstÀlla att den har raka sidor sÄ du kan skjuta in den mot en vÀgg och pÄ sÄ vis uppta minimal plats. Vidare Àr vagnarna inte sÀllan grunda pÄ djupet sÄ de hukar sig lÀngsmed garagevÀggen, och dÀrigenom tar upp Ànnu mindre utrymme.
 8. Lagringskapacitet
  En av de viktigaste faktorerna Àr verktygsvagnens lagringskapacitet. NÀmligen hur mÄnga och hur stora lÄdor och fack du har tillgÄng till.  Till exempel mÄste du vÀlja en modell som har minst en större lÄda vari du kan förvara dina större elverktyg. Vidare ska det finnas grundare hyllor dÀr du fÄr plats med  DÀrtill mÄste du kolla hur mÄnga kilon som lÄdorna och facken tÄl. Annars riskerar du att fylla dem sÄ pass mycket sÄ att de gÄr sönder. SÄledes ska lÄdorna och facken vara robusta, tillrÀckligt stora för dina behov samt vara varierande i höjd.
 9. Pris
  En verktygsvagn kostar mellan 2000 – 15 000 kronor beroende pĂ„ hur mĂ„nga lĂ„dor och fack du vill ha. Dessutom bestĂ€ms priset i hög grad av kvaliteten pĂ„ materialet samt om nĂ„gra verktyg ingĂ„r i köpet. Mot den bakgrunden rekommenderar vi att inte köpa en för dyr modell om du Ă€r hemmasnickare dĂ„ det ofta rĂ€cker med att lĂ€gga sig i mitten av prisspannet.
 10. Garanti
  Med tanke pÄ att det Àr en dyr investering ska du alltid sÀkerstÀlla att du fÄr en mÄngÄrig garanti pÄ ditt köp. Annars finns risken att du efter ett Är uppmÀrksammar ett fel nÄnstans, och dÄ fÄr du inga pengar tillbaka om garantin redan löpt ut.
 11. VarumÀrke
  De bÀsta varumÀrkena för rullvagnar av denna typ Àr Jula, Bahco, Ampro, Stanley, Kamasa och Teng tools. SÄlunda Àr du garanterad kvalitet sÄtillvida du vÀljer en vagn frÄn en av nÀmnda ÄterförsÀljare.

Verktygsvagn med verktyg

Precis som det gÄr att köpa ett verktygspaket fyllt av verktyg, gÄr det ocksÄ att skaffa en verktygsvagn med verktyg. DÄ levereras vagnen med lÄdorna fyllda med avbitartÄng, hylsor, insexnycklar, hylsbits, skruvmejslar, el-skruvmejslar och mycket mer. PÄ sÄ sÀtt fÄr du ett helt kit med alla de basala instrumenten som behövs för dig som gillar att mecka med hojen eller bilen. DÀremot rekommenderar vi att noggrant lÀsa recensionerna sÄ du ser om det Àr nÄgra anvÀndare som klagar pÄ verktygens kvalitet eller liknande.

Fördelar med verktygsvagn

 • Organisera bland lĂ„dor och fack
  Om du ska mecka med bilen Àr det smart att möblera om facken sÄ att alla bilverktyg Àr högst upp. SÄledes kan du skrÀddarsy vagnens lÄdor och fack utifrÄn vad du ska arbeta med för tillfÀllet.
 • Spara tid
  Genom att ha alla verktyg samlade i en vagn slipper du gÄ in och ut ur garaget i tid och tid. IstÀllet har du allting samlat pÄ en och samma plats.
 • SĂ€kerhet
  PÄ grund av att verktyg i regel Àr dyra mÄste du förvara dem pÄ ett sÀkert sÀtt. Trots att du sÄklart kan lÄta varje verktyg vila i sin egen förpackning blir de lÀttare för tjuven att komma Ät. DÀrför Àr en verktygsvagn utmÀrkt ur ett sÀkerhetsperspektiv dÄ du antingen kan lÄsa varje individuell lÄda eller hela vagnen frÄn ett centrallÄs. Ytterligare ett tips för extra sÀkerhet Àr att sÀkra vagnen med till ett större föremÄl med hjÀlp av en kabel.
 • Manövrering
  Tack vare de svÀngbara hjulen Àr det lÀtt att manövrera verktygsvagnen över trÀdgÄrdens kuperade terrÀng eller grusuppfarten till garaget. Dock ska du givetvis vara försiktig sÄ du inte rÄka tippa över vagnen, men sÄ lÀnge du hÄller i handtaget sÄ ska det inte vara nÄgra problem.

bästa verktygsvagnen verktygsvagn med verktyg verktygsvagn