Att köpa flismaskin på blocket: För- och nackdelar – Allt du behöver veta

Att köpa en flismaskin på Blocket kan vara ett smart val för alla som har en begränsad budget och vill komma billigare undan. Men vad är fördelarna och nackdelarna med att köpa en så pass avancerad maskin från Blocket? I den här artikeln kommer vi att undersöka allt du behöver veta – från risk för bedrägeri och avsaknad av garanti, till prisjämförelser och säkerhetsfrågor.

Tips: Läs gärna vår omfattande guide om flismaskiner för att lära dig mer.

Fördelar med att köpa flismaskin på blocket

  • Kostnadseffektivt: Att köpa en begagnad flismaskin från Blocket kan vara en mycket kostnadseffektiv lösning jämfört med att köpa en helt ny maskin – det är givetvis den primära anledningen till varför konsumenter handlar från Blocket överhuvudtaget.
  • Tillgänglighet: Blocket är en populär plattform för att köpa och sälja begagnade maskiner, vilket betyder att du kan hitta många olika alternativ på en och samma plats från olika varumärken.
  • Snabbhet: Att köpa en flismaskin från Blocket kan vara mycket snabbare än att beställa en helt ny maskin och vänta på leverans.
  • Möjlighet att förhandla: När du köper en maskin från Blocket har du möjlighet att förhandla om priset med säljaren – något du inte har om du väljer att köpa från Proffsmagasinet, Verktygsproffsen eller Jula.
  • Prisjämförelser: Blocket gör det enkelt att jämföra priser mellan olika säljare för att hitta den bästa affären.

Nackdelar med att köpa flismaskin på blocket

  • Risk för bedrägeri: När du köper en begagnad flismaskin från en okänd säljare på Blocket finns det alltid en risk för bedrägeri. Eftersom det är en dyr maskin är det många solochvårare som försöker tjäna en hacka på oärligt vis. Så du måste vara extremt vaksam.
  • Oklara produktbeskrivningar: Ibland kan säljarna på Blocket inte vara tillräckligt detaljerade i sin produktbeskrivning, vilket kan leda till oönskade överraskningar när du mottar maskinen. Inte sällan står det alltså fel information.
  • Ingen garanti: När du köper en flismaskin på Blocket finns det ingen garanti eller serviceavtal som ingår i köpet. Detta är katastrofalt då maskinen är extremt dyr och om den skulle gå sönder står du handfallen utan möjlighet till ersättning.
  • Dåligt skick: Vissa begagnade maskiner som säljs på Blocket är ofta i dåligt skick, och har därmed sett bättre dagar. Därför måste du prova den grundligt innan du köper den, helst i flera veckor – något du inte kan om du handlar från blocket.
  • Transport: Att transportera en begagnad maskin från Blocket till din bostad kan vara dyrt och besvärligt, särskilt om du köper från en annan stad. Detta är en kostnad många inte räknar in, men som du alltså inte får glömma bort.

Så, när du överväger att köpa en begagnad flismaskin från Blocket, är det viktigt att noga överväga både för- och nackdelar för att ta ett välgrundat beslut. Tycker du att fördelarna trumfar nackdelarna så kan du klicka på knappen nedan för att se en lista över alla maskiner som just nu säljs från Blocket:

Tips: Du kan också hyra en flismaskin istället för att köpa den. Det är perfekt för dig som antingen vill testa eller bara använda den ett par gånger.

flismaskin blocket