Lövuppsamlare bäst-i-test

 

Gardena lövuppsamlare

 • En unik lösning för enkel klippning och uppsamling av löv, gräsklipp och annatHanteringen av uppsamlaren är enkel och komfortabel
 • Uppsamling av gräsklipp och löv sker från en stående position, alltså blir arbetet inte krävande för ryggen
 • Uppsamlaren kräver ingen motor – detta gör att du sparar energi, vilket inte bara är bra ekonomiskt, men även för miljön
 • Roterande borstar samlar upp löv och gräsklipp snabbt och effektivt
 • Förvaring av uppsamlaren tar ej mycket plats
 • Det ergonomiska handtaget gör det enkelt att leda uppsamlaren över din gräsmatta
 • Dyr

Hitta på sidan

Lövuppsamlare bäst i test 2024 — Bästa gräs och lövuppsamlare

I den här artikeln kommer vi att presentera de bästa lövuppsamlarna, dess för- och nackdelar samt allt annat du behöver veta för att välja den ultimata lövuppsamlaren för din trädgård.

Vi kommer att titta närmare på olika funktioner och egenskaper, såsom prestanda, kapacitet, hanterbarhet och underhåll, för att hjälpa dig att fatta ett informerat beslut. Oavsett om du söker efter en manuell eller motoriserad lövuppsamlare, en modell med hög kapacitet eller en som är lätt att hantera, så finns det något för alla i den här guiden.

Så om du vill ha en ren och snygg trädgård under hösten, tveka inte att läsa vidare och upptäcka allt du behöver veta om vilka som vann vårt bäst i test!

lövuppsamlare bäst i test

Bästa lövuppsamlare – Bäst i test

1. Gardena lövuppsamlare

Gardena lövuppsamlare

Vi har testat Gardena lövuppsamlare som gör trädgårdsarbetet enklare och mer bekvämt. Denna unika löv- och gräsuppsamlare är utformad för att samla upp löv, gräsklipp och annat på ett snabbt och effektivt sätt. Med sina roterande borstar samlar den upp allt nästan ljudlöst och gör det möjligt att arbeta utan att behöva böja sig eller anstränga ryggen.

Vi uppskattade verkligen att denna uppsamlare är lätt att hantera och att den har en enkel höjdjustering för att passa olika ytor och kroppslängder hos användaren. Handtaget är ergonomiskt utformat, vilket gör det bekvämt att leda uppsamlaren över gräsmattan. Dessutom kräver den ingen motor, vilket inte bara sparar energi utan även är miljövänligt.

När uppsamlingskorgen är full är det enkelt att koppla ur den för tömning och sätta tillbaka den igen. Detta gör att arbetet kan fortgå smidigt och utan onödiga avbrott. Efter användning kan uppsamlaren enkelt förvaras på ett platsbesparande sätt.

Således kan vi på Verktygslandet.se rekommendera Gardena 3565-20 som en unik och bekväm lösning för att klippa och samla upp löv, gräsklipp och annat på ett snabbt och effektivt sätt. Den är lätt att hantera, kräver ingen motor och är miljövänlig samtidigt som den inte belastar ryggen.

Fördelar:

 • En unik lösning för enkel klippning och uppsamling av löv, gräsklipp och annatHanteringen av uppsamlaren är enkel och komfortabel
 • Uppsamling av gräsklipp och löv sker från en stående position, alltså blir arbetet inte krävande för ryggen
 • Uppsamlaren kräver ingen motor – detta gör att du sparar energi, vilket inte bara är bra ekonomiskt, men även för miljön
 • Roterande borstar samlar upp löv och gräsklipp snabbt och effektivt
 • Förvaring av uppsamlaren tar ej mycket plats
 • Det ergonomiska handtaget gör det enkelt att leda uppsamlaren över din gräsmatta

Nackdelar:

 • Dyr
Köp nu »

Innan du köper en lövuppsamlare — 9 faktorer du måste tänka på innan

Att välja rätt modell kan göra en stor skillnad i din underhållsprocess för trädgården, vilket är varför det är viktigt att tänka på flera faktorer innan du köper en. Här är tio faktorer som du bör tänka på när du köper en lövuppsamlare.

1. Prestanda

Dess prestanda är en viktig faktor att tänka på eftersom det avgör hur effektivt den kan samla upp löv. Prestanda mäts i detta sammanhang vanligtvis i kubikmeter per minut (m³/min) eller kubikfot per minut (CFM). En högre prestanda betyder att uppsamlaren kan ta upp mer löv på kortare tid.

2. Kapacitet

Lövuppsamlarens kapacitet bestämmer hur mycket löv den kan samla upp innan du behöver tömma den. Kapaciteten mäts vanligtvis i liter eller kubikfot. Om du har en stor trädgård med många träd kan du behöva ha en modell med hög kapacitet så att du inte behöver tömma den lika ofta.

3. Typ av lövuppsamlare

Det finns två huvudtyper av lövuppsamlare: manuella och motoriserade. Manuella kräver att du drar eller skjuter dem över gräsmattan för att samla upp löv medan motoriserade har en motor som driver dem framåt. Om du har en stor trädgård är en motoriserad modell vara ett bättre val eftersom de kan göra jobbet snabbare och mer effektivt.

4. Lätt att manövrera

En annan viktig faktor att tänka på är hur lätt den är att manövrera. Det är viktigt att den är lätt att manövrera och inte för tung att bära eller dra. Om du har en stor trädgård är det en fördel att köpa en lövuppsamlare med stora hjul så att den är lättare att manövrera över ojämna ytor.

5. Underhåll

Alla trädgårdsredskap kräver givetvis underhåll och lövuppsamlare är inget undantag. Tänk därför på hur lätt eller svårt det är att rengöra den och hur lätt det är att byta ut eventuella slitage- och reservdelar.

Det är också viktigt att se till att den står i ett garage när den inte används så den inte utsätts för väder och vind vilket i förlängningen innebär mer underhåll.

6. Ljudnivå

Dess ljudnivå kan vara en faktor att tänka på, särskilt om du bor i ett område där buller är ett problem. Om du vill undvika höga ljudnivåer bör du välja en modell som har så låg decibelnivå som möjligt.

7. Tillbehör

Vissa levereras med tillbehör som kan göra dem ännu mer användbara. Till exempel kan en uppsamlare med en mulchfunktion mala löv och skapa ett fint material som du sedan kan använda som gödningsmedel för din trädgård. Andra tillbehör kan inkludera en påse eller behållare som gör det lättare att tömma den.

8. Pris

Priset på en lövuppsamlare ligger mellan 500-2500 kronor. Det är viktigt att hitta en modell som passar din budget men som ändå uppfyller dina krav på prestanda och funktioner. En manuell uppsamlare är såklart billigare än en motoriserad, men om du har en stor trädgård kan det vara värt att investera i en motoriserad för att spara tid och ansträngning.

9. Garanti och support

Slutligen är det viktigt att tänka på garantin och supporten som erbjuds av tillverkaren. De flesta modeller kommer med en garanti som täcker tillverkningsfel, men det kan vara en bra idé att läsa recensioner och undersöka tillverkarens rykte för att se till att de har god kundsupport om du skulle stöta på problem med redskapet.

För- och nackdelar med lövuppsamlare

Fördelar

 • Håller trädgården ren och snygg: En lövuppsamlare är oumbärlig för att hålla din trädgård ren och snygg under hösten. Genom att använda en uppsamlare kan du enkelt och effektivt ta bort löv och annat trädgårdsavfall från din gräsmatta och trädgård. Glöm inte – när du ändå är igång, att också ta upp ogräs med en ogräsupptagare eller bränna ogräs.
 • Sparar tid och ansträngning: Att rengöra en stor trädgård från löv kan vara tidskrävande och ansträngande. En lövuppsamlare kan dock spara dig oceaner av tid och ansträngning genom att ta bort löv på kortare tid och utan att du behöver böja dig över eller använda en kratta.
 • Förebygger skador på gräsmattan: Att låta löv ligga kvar på gräsmattan kan orsaka skador genom att hindra ljus och syre från att nå gräsrötterna. Detta trädgårdsredskap hjälper till att förebygga skador genom att ta bort löven från gräsmattan.
 • Kan användas som gödningsmedel: Vissa modeller har en mulchfunktion som maler löv och skapar ett fint material som kan användas som gödningsmedel för din trädgård. Detta är både kostnadseffektivt och miljövänligt.

Nackdelar

 • Högljudda: Motoriserade lövuppsamlare kan vara högljudda och störa både dig och dina grannar. Om du bor i ett område där buller är ett problem kan det således vara en nackdel att använda den.
 • Tunga: De kan vara tunga och svåra att manövrera, särskilt om de har en hög kapacitet. Detta kan vara en nackdel för äldre personer eller personer med rygg- eller muskelproblem.
 • Kräver underhåll: Som med alla trädgårdsredskap kräver även detta redskap underhåll. Detta kan inkludera rengöring, byte av reservdelar och korrekt förvaring. Detta kan vara en nackdel för personer som inte har tid eller kunskap att utföra underhåll på egen hand.
 • Kan vara dyra: Motoriserade varianter är ofta hiskeligt dyra, särskilt de med hög kapacitet eller avancerade funktioner.

gräs och lövuppsamlare

Skillnader mellan lövuppsamlare från Gardena, Jula & Biltema

När det gäller lövuppsamlare finns det flera alternativ på marknaden, inklusive de som erbjuds av Gardena, Jula, Biltema och Granngården. Här är några skillnader att tänka på när det gäller dessa olika varumärken.

Gardena

Gardena är en ledande tillverkare av trädgårdsredskap och deras lövuppsamlare är kända för sin höga kvalitet och prestanda. Gardena erbjuder flera olika typer , inklusive manuella och motoriserade alternativ, med hög prestanda och kapacitet. De är också lätta att manövrera och har en hög grad av användarvänlighet. Nackdelen är att de ofta är dyrare än andra alternativ på marknaden.

Jula

Jula är en annan populär tillverkare av trädgårdsredskap och deras lövuppsamlare är kända framförallt för sin hållbarhet och prestanda. Jula erbjuder flera olika typer, inklusive manuella och motoriserade alternativ. Julas modeller är också relativt prisvärda, vilket gör dem till ett populärt val bland konsumenter. Nackdelen är att vissa modeller är lite tunga och  därmed svåra att manövrera.

Biltema

Biltemas lövuppsamlare är kända för sin höga kapacitet, men är inte sällan något dyrare än Gardenas och Julas modeller. Vidare är de också lätta att manövrera och har en hög grad av användarvänlighet. Nackdelen med Biltemas varianter är att förvånansvärt många är högljudda och sålunda störande för grannar och användaren själv.

VarumärkeFördelarNackdelar
GardenaHög kvalitet och prestanda, lätta att manövrera, hög grad av användarvänlighetOfta dyrare än andra alternativ på marknaden
JulaHållbara och högpresterande, flera olika typer av lövuppsamlare, relativt prisvärdaVissa modeller är lite tunga och svåra att manövrera
BiltemaHög kapacitet och prestanda, lätta att manövrera, hög grad av användarvänlighetVissa modeller är högljudda och störande
GranngårdenHög kvalitet och användarvänlighet, flera olika typer av lövuppsamlare, relativt prisvärdaVissa modeller kan vara något tunga och svåra att manövrera

Slutsats

Genom att tänka på faktorer som prestanda, kapacitet, typ av lövuppsamlare, hur lätt den är att manövrera, underhåll, ljudnivå, tillbehör, batteridrivna eller elektriska alternativ, pris och garanti och support kan du välja en lövuppsamlare som passar dina behov och krav.

Det finns både fördelar och nackdelar med att använda detta reskap, så det är viktigt att väga dessa faktorer innan du köper en. De kan spara tid och ansträngning genom att ta bort löv på kortare tid och förebygga skador på gräsmattan. Nackdelar är bl.a. att de kan vara högljudda, tunga och kräva underhåll.

Sammanfattningsvis är det dock ett ovärderligt trädgårdsredskap för att hålla din trädgård ren och snygg under hösten.